به گزارش شهرآرانیوز مشکلات و موانع پیش رو برای فعالیت واحدهای شهرکهای صنعتی، از مهمترین مسائلی بود که در صدودهمین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی با حضور استاندار خراسان رضوی مطرح شد. توقف فعالیت حدود ۲۵۰ واحد صنعتی در خراسان رضوی مسئله درخور تأملی است که نیاز به بررسی و واکاوی جدی از سوی مسئولان استانی دارد.
اگرچه از دیگر دستورکارهای این جلسه، عوارض تابلوهای دوزبانه اصناف و مغایرت با قوانین بالادستی، مشکلات پروژه الحاقی سامان دهی مشاغل مزاحم، آیین نامه ریلی استان و موانع دریافت انشعابات (آب و گاز) پروژههای مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری مشهد بود که با بررسی و شرح نکات لازم توسط مدیران و مسئولان ذی ربط هر دستورکار مصوباتی را به دنبال داشت.
بررسی موانع و مشکلات شهرک صنعتی کاویان درباره چالشهای تأمین انرژی، آب و برق از دستورکارهایی بود که در این جلسه مطرح شد. این شهرک صنعتی در ۴۵ کیلومتری جاده مشهد -فریمان با مساحتی بالغ بر ۶۰۰ هکتار و در سه فاز در حال بهره برداری است.
علی اکبر لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، درباره پیشنهاد مطرح شده برای تأمین گاز این شهرک صنعتی گفت: راهکاری که مطرح است، گاز مازادی که بعضی واحدهای غیرفعال یا تعطیل در شهرکها دارند، به شهرکهای جدید واگذار کنند. پنج شهرک وضعیت خود را به لحاظ واحدهای غیرفعال و فعال اعلام کردهاند. در شهرک صنعتی چناران، خیام، کاویان، قوچان و کلات ۱۲۸ واحد تعطیل هستند یا با مقدار خیلی کمتری از ظرفیتشان فعالیت میکنند.
استاندار خراسان رضوی هم در این جلسه با تأکید بر اینکه مسائلی مانند تأمین گاز برای واحدهای صنعتی باید به طور اساسی حل شود، گفت: راهکارهای موقت نمیتواند به گره گشایی از مشکلات صنایع کمکی کند، برای واحدهایی که تعطیل هستند این موضوع را اصلا نمیپذیریم. واحدهایی که تعطیل هستند باید فعال شوند و مرحله بعدی نیز ملکی است که به این واحدها داده شده است.
وی تأکید کرد: اگر ظرفیتی برای گاز، برق و... به این واحدها اختصاص داده شده بر اساس میزان تولیدی است که باید انجام بدهند، اصل بر این است که همه واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی باید به ظرفیت تولیدی که برای آنها در نظر گرفته شده، برسند. استاندار خراسان رضوی گفت: زمینهای شهرک صنعتی برای فعالیت اقتصادی تعریف شده است، نه برای اینکه زمین خریده و رها شود.
ابوالفضل چمندی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، نیز در این جلسه گفت: ۲۵۰واحد صنعتی در خراسان رضوی غیرفعال هستند که بعضی از این واحدها باید خلع شوند که از طریق دستگاه قضا اقداماتی شده است.
امیررضا رجبی، مدیرکل صمت خراسان رضوی، نیز در ادامه به رویکرد این نهاد در رویارویی با واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل اشاره کرد و گفت: طی دو سال گذشته پروانه بهره برداری واحدهای غیرفعال را تعلیق کردیم تا آمار صحیحی از فعالیتهای صنعتی در استان داشته باشیم.
در نهایت شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در حمایت از تولید مصوب کرد که سهم برق و گاز واحدهای صنعتی غیرفعال مستقر در شهرکهای صنعتی استان یا واحدهایی که مازاد برق و گاز دارند، جابه جا و منتقل شود.
تداخل وظایف و مأموریتهای دستگاههای متولی تشخیص و تعیین عوارض و رسم الخط انگلیسی تابلوهای دوزبانه مشاغل (ادارات کل میراث فرهنگی و گردشگری، ارشاد اسلامی، شورای اسلامی شهر و شهرداری) با اسناد بالادستی، تأثیرات منفی بر فضای کسب وکار و توسعه گردشگری استان به عنوان قوانین و مقررات مخل کسب وکار از دیگر دستورکارهای این جلسه بود.
رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با بیان اینکه در شورای اسلامی شهر مشهد در سال ۱۳۹۴ در تبصره ۲ ماده ۶ هر گونه استفاده از حروف غیرفارسی و اسامی غیرملی در تمام تابلوها عوارض واحد مربوط را دوبرابر خواهد کرد، گفت: طبق این مصوبه تابلوهای تبلیغات برندهای خارجی نیز باید عوارض پنج برابری پرداخت کنند.
لبافی ادامه داد: این مصوبه با اسناد بالادستی که متولیان خاص خود را دارد مغایر است، در جای دیگری گفته شده که استفاده از خط بیگانه برای معادل نویسی اسامی و عناوین بر روی تابلوهای معرف کاربری برای معرفی کالا و خدمات در صورتی مجاز است که نسبت فارسی به خط بیگانه ۷۰ به ۳۰ باشد.
در ادامه این جلسه اشتریان، نماینده جامعه هتلداران خراسان رضوی، در بیان ایرادهای این مصوبه به افزایش نیافتن تعرفه هتلها پرداخت و گفت: هزینههایی که از سمت شهرداری بابت تابلوها به هتلها تحمیل میشود، فقط هزینه سربار برای هتل هاست که درنهایت هزینههای اقامت برای زائر را افزایش میدهد.
سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، نیز در بیان مشکلات ایجاد شده به این مصوبه اشاره کرد و گفت: ۵۰درصد از واحدهای اقامتی و ۵۰درصد از گردشگران خارجی کشور متعلق به این استان است و دوزبانه بودن تابلوهای معرف مراکز گردشگری ضروری است.
استاندار خراسان رضوی نیز در جمع بندی این دستورکار با بیان اینکه دو نکته مهم مطرح است اول پاسداشت و حفظ و ترویج زبان فارسی و دوم درنظرگرفتن اینکه مشهد زائرپذیر است و نیازمندیهای خود را دارد، گفت: در بعد اطلاع رسانی و راهنمایی مصوبه طبق سند ۷۰ به ۳۰ زبان فارسی به خط بیگانه ملاک عمل باشد و اگر در مصوبه شورای شهر اشکالی مطرح است از طریق فرمانداری اقدام شود.
ارائه آیین نامه کمیته سیاست گذاری ریلی موردتوافق بخش خصوصی و دولتی استان، یکی دیگر از دستورکارهای این جلسه بود که رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در این باره گفت: برای تدوین این آیین نامه شاید بیش از هفت ماه زمان صرف شده است که بخش خصوصی و دولتی جلساتی را برگزار کردند که در این زمینه باید تصمیم جمعی گرفته شود. این آیین نامه در ۹ بند تدوین شده است که از ظرفیتهای استانی در موضوعات مختلف ازجمله تأمین واگن ها، هزینههای مرتبط و سایر موضوعات استفاده شود.
در ادامه جلسه و پس از بیان مفاد این آیین نامه، این دستور کار نیز به تصویب رسید.
بررسی الحاق پروژههای مجتمع سامان دهی مشاغل مزاحم مورد تأیید کارگروه امور زیربنایی بنابر تصویب هیئت وزیران و در راستای بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها دستورکار دیگر این جلسه بود.
رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در این باره گفت: شهرداری در راستای راه اندازی مجتمعهای سامان دهی مشاغل مزاحم شهری تکالیفی دارد تا بسترسازیهای لازم را برای این مسئله فراهم کند. یکی از مشکلات مطرح شده در این موضوع، تغییر کاربری و پرداخت ۸۰ درصد عوارض تغییر کاربری است که در فهرست ۲۵ مورد از مشاغل خدمات عمومی موضوع سامان دهی مشاغل مزاحم نیامده است. درباره اراضی کشاورزی هنگام تغییر کاربری از کشاورزی به هر کاربری دیگری باید ۸۰ درصد از ارزش زمین بعد از تغییر کاربری باعنوان عوارض پرداخت شود که با معاف شدن برخی فعالیتها که به دلیل جنبه خدمات عمومی از این عوارض معاف هستند، مغایرت دارد.
استاندار خراسان رضوی هم با بیان اینکه این موضوع در دو بخش قابل بررسی است، گفت: این مسئله، چون در اختیار استان نیست، باید برای طرح در هیئت وزیران پیشنهاد شود و برای بخش دوم نیز باید مصداقی بررسی شود که کلیت این دستورکار به تأیید شورا رسید.
آخرین دستورکار این جلسه نیز موانع دریافت انشعابات (آب و گاز) پروژههای مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری مشهد در ارتباط با دو پروژه ۱۴۳ واحدی بازار پرندگان زینتی و پروژه ۳۳۰ واحدی خدمات خودرویی آسکوپارس بود. رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی دراین باره بیان کرد: این واحدها پس از طی مراحل قانونی و دریافت مصوبات کارگروه زیربنایی و سرمایه گذاری بخش خصوصی با مشکل انشعابات آب و گاز روبه رو شده اند که مصوب شد شرکتهای مربوط این موارد را نیز محقق کنند.